Ihminen, niin upeasti rakennettu monimuotoinen kokonaisuus. Miten jokainen pienikin osa meissä on omalla paikallaan, tarkkaan määritelty. Ja jokaisella pienellä osalla on syy olla juuri siinä. Ja jokainen pieni osa meissä on arvokas.

Viljele ja varjele. Tämän voi liittää niin luontoon kuin ihmiseen tai vaikkapa ihmissuhteisiin. Pidä huolta itsestäsi, sillä sinä olet arvokas, oma itsesi. Sinussa on kaikki.

Itsestä huolen pitäminen on sitä, että elää niin, että olo on hyvä. Ulkoilu ja liikkuminen, tarpeeksi monipuolinen ja salliva syöminen, ystävien kanssa ajan viettäminen, mieluisten asioiden tekeminen sekä lepo ja rentoutuminen auttavat jaksamaan ja pysymään terveenä.

Mistä sinä saat iloa ja hyvää mieltä? Onko se lautapelien pelaaminen, leipominen, muiden auttaminen tai vaeltaminen? Jokaisella meistä on joku asia, mikä tuo voimia ja valoa arkeen, koulunkäyntiin, työelämään.. Näitä pieniä ilon tuojia ei kannata unohtaa tai jättää pois kiireenkään keskellä. Ne ovat niitä asioita, jotka antavat aivoille aikaa ladata akkuja muutoin hektisen arjen kuluttessa sitä. Se on itsestä ja muista huolenpitämistä.

Millä tavalla voisit tällä viikolla erityisesti huolehtia itseäsi?

Kuva: Pixabay