Minä olen Aliina ja tässä vieressäni istuu luokkakaverini Toini. Olemme molemmat ylikiiminkiläisiä, vaikka me ei sitä haluttaisikaan myöntää. Saimme nyt TET-jaksolla mahdollisuuden kertoa blogiin vähän siitä mitä SRK:lla tapahtuu ja mitä kaikkea me tettiläiset täällä teemme.

On kaunis talvinen päivä Ylikiimingissä, kun saamme kuulla, että TET-paikkaa olisi hyvä alkaa pohtia ja pähkäillä. Koronavirus kuitenkin alkaa levittyä maan ääriin saakka, ja tavoittaa myös pienen Suomen maamme. Keväinen TET-jaksomme joudutaan perumaan, joten saamme rutkasti lisää aikaa miettiä, mitä oikein haluamme viikon ajan tehdä. Idea SRK:lle lähtemisestä syntyy vähitellen, mutta lopulta pidämmekin jo itsestäänselvyytenä, että aiomme soittaa sinne.

Äänemme vapisevat yrittäessämme saada kysymyksemme ilmoille.

Kätemme hikoavat ja sydämemme pomppivat kurkuissa asti, kun puhelu yhdistyy SRK:n toimistolle. Pöydällä olevasta kännykästä kuuluu talouspäällikön asiallinen tervehdys. Aluksi äänemme hieman vapisevat yrittäessämme saada kysymyksemme ilmoille mahdollisimman selkeästi. Hirmuisesta jännityksestä ja sekavasta selityksestä huolimatta jo parin viikon kuluttua saamme eteemme allekirjoitetut TET-sopimukset. Innolla odotamme jo sitä marraskuista viikkoa, jolloin pääsemme tutustumaan SRK:n elämään.

Vihdoin koittaa viimeinen ilta ennen TET-jakson alkua. Molemmat tahoillamme jännitämme seuraavaa päivää, eikä uni meinaa tulla kummankaan silmiin. Aamulla heräämme kuitenkin virkeinä ja valmiina uusiin koitoksiin. Saapuessamme SRK:n toimistolle täytyy meidän hieman keräillä rohkeutta, jotta uskaltaisimme astua sisään. Saamme kuitenkin erittäin lämpimän vastaanoton, eikä jännityksestä ole enää tietoakaan.

Työt aloitamme heti innokkaina ja niitä riittääkin varsin monipuolisesti. Ensimmäiset päivät vietämme Julkaisumyymälässä CD-levyjä pakkaillen. Pääsemme myöhemmin myös tutustumaan verkkokauppaan sekä käsittelemään tilauksia. Lähetämme laskuja, pakkaamme tilattuja tuotteita sekä käymme riittävän usein kahvitauolla.

Ilmapiiri täällä uskovaisten työkavereiden keskellä on erittäin rento ja ihana. Taustalla kuuluu Siionin lauluja, joka luo kodikkaan tunnelman ahkerille työntekijöille. Yläkerrasta löytyy myös piano, jonka soitteleminen saa mielen jälleen virkeäksi. Kahvittelun aikaan vitsit ja sutkautukset lentelevät ympäriinsä ja kaikilla on hymy huulilla. Jo senkin takia voisimme hyvinkin ajatella tulevamme tänne töihin vielä uudemman kerran. Myöskin annetut työtehtävät ovat mieluisia ja tarpeeksi selkeitä meille aloittelijoillekin. 

Mikä on SRK? 

SRK:n eli Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistyksen toiminta perustuu Jeesuksen antamaan lähetyskäskyyn: ”Menkää kaikkeen maailmaan ja saarnatkaa evankeliumia kaikille luoduille” (Mark. 16:15).  SRK tukee rauhanyhdistysten toimintaa ja julistaa evankeliumia muun muassa lähetys-, leiri- ja diakoniatyön sekä erilaisten julkaisujen kautta.