Haastattelu on julkaistu tammikuun 2021 Kapsäkissä, jonka aiheena oli tulevaisuus ja unelmat.

Teksti: Johanna Lumijärvi

Hämeenlinnasta kotoisin oleva Eliel Lumijärvi on juuri muuttanut Vantaalle asumaan. Eliel on koronakevään ylioppilas, mutta korona ei ole liikaa hidastanut hänen elämäänsä.
– Kirjoitusten jälkeen aloitin heti työt ja lukion päätyttyä olen ehtinyt työskennellä kahdessa eri työpaikassa, Eliel kertoo.
Töiden lomassa Eliel vähän lomailikin:
– Vuokrasimme kaveriporukalla asuntoauton ja teimme pienen roadtripin länsirannikolle. Se oli mielestäni ehkä paras ja mieleenpainuvin muisto kesästä, sillä en aikaisemmin ole juurikaan harrastanut matkailua Suomessa. Oli hauskaa päästä myös näkemään kesäisiä rannikkokaupunkeja ja muutenkin hienoja maisemia.

– Syksy meni todella nopeasti aika lailla töitä tehdessä, sillä kuljin Hämeenlinnasta töihin Helsinkiin joka päivä autolla, joten aikaa muuhun tekemiseen ei juuri jäänyt. Aamulla lähdin kotoa 8.15 ja olin noin 19.30 takaisin kotona, Eliel muistelee.
Nyt, kun Eliel on ystävänsä kanssa hankkinut asunnon läheltä työpaikkaa, vapaa-aikaakin on taas enemmän.
– Tykkään viettää aikaa kavereiden kanssa, harrastaa ja katsoa urheilua ja tykkään myös pelata videopelejä.

Eiköhän matkarahastokin kartu nyt, kun kulutusmahdollisuudet ovat tavallista pienemmät.

Koronan vaikutuksia elämäänsä Eliel pitää vähäisinä.
– Mielestäni korona ei ole vaikuttanut omaan elämääni kovinkaan paljon. Tietyissä asioissa on ehkä pitänyt olla tarkempi ja ihan kaikkea ei ole voinut tehdä, mitä olisi halunnut. Siihenkin on tottunut aika nopeasti, etenkin kun tietää, että asiat voisi olla paljon huonomminkin.
Eliel työskentelee tällä hetkellä automyyjänä Helsingissä. Nuorukaisella on työstään lähinnä hyvää sanottavaa:
– Työssäni parasta on hyvät työkaverit ja tyytyväiset asiakkaat. Meillä on töissä todella hyvä ilmapiiri ja olemme kaikki kavereita keskenämme, joten töihin tuleminen on oikeastaan aina mukavaa.

Elielillä on myös matkahaaveita ajalle, jolloin rajoitukset vähenevät.
– Koronan jälkeen haluaisin ensimmäiseksi tehdä jonkun vähän pidemmän reissun johonkin lämpimään, kun nyt ei ole hetkeen päässyt mihinkään. Esimerkiksi Etelä- tai Kaakkois-Aasiassa olisi kiva käydä, koska en ole koskaan vielä päässyt käymään Aasiassa.
Eiköhän matkarahastokin kartu mukavasti nyt, kun kulutusmahdollisuudetkin ovat tavallista pienemmät.