TET-viikko Päivämiehen toimituksessa

Pari kaveriani on ollut SRK:lla TET-viikon, joten innostuin itsekin ajatuksesta. Peruskoulu oli omalta osaltani jo kuitenkin ohi, ja ammattikoulun työharjoittelut tehdään oman alan työpaikoissa. Kävimme viime syksynä Ranuan opistolta viestintäpolkulaisten kanssa tutustumassa Päivämiehen toimitukseen. Silloin mieleeni nousi uudelleen, että tämä se olisi hyvä paikka tehdä opiston työelämäjakso. Kun marraskuussa aloimme hankkimaan TET-paikkoja, minä päädyin tähän.

Tämä olisi hyvä paikka tehdä opiston työelämäjakso.

Alkuperäisessä suunnitelmassa olisin tietenkin tullut paikan päälle toimistolle tekemään jakson, mutta toimii tämä kotoakin käsin. Päivällä, kun talo on hiljainen, on helppoa keskittyä tehtäviin, mutta koulusta saapuvat sisarukset tuovat tullessaan äänekkään keskustelun.

Maanantaina saimme toisen tettiläisen kanssa tehtäväksi kirjoittaa jutun opiston joulusta tämän vuoden Siionin Jouluun ja suunnitella Lasten polkuun teemasivun. Tiistaina pääsimme osallistumaan toimituksen palaveriin. Oli mielenkiintoista päästä näkemään, miten Päivämies tehdään. Tiistaina saimme myös uuden tehtävän; kirjoittaa blogitekstin Kapsäkkijuttuihin.

Pääsimme osallistumaan toimituksen palaveriin.

Tämä on tosi erilainen TET- paikka, jos vertaa edellisiin paikkoihin, joissa olen ollut aikaisemmin. Vaikka en ole päässyt näkemään SRK:n työntekijöitä kuin etäyhteydellä ja viestintäpolun vierailulla, kuitenkin uskallan väittää, että SRK:lla on hyvä ilmapiiri, mihin vaikuttaa varmasti isolta osalta se, että työntekijät uskovat samalla lailla.

Vuokko Nikula