Kyselimme Instagramissa kokemuksia ja kommentteja 4. huhtikuuta järjestettävää nuortenilta-livelähetystä varten. Tämän blogissa julkaistavan kirjoituksen saimme vastauksena Instagramin kautta. Teksti julkaistaan nimimerkillä, ja on kirjoittajan oma näkemys tapahtumien kulusta.

Mulla oli todella paljon uskovaisia ystäviä, tiivis kaveriporukka. Uskovaisten joukossa on myös kateutta, ja kohdalleni osui toinen kaveriporukka, jonka yksi henkilö oli ilmeisesti kateellinen minulle niistä ystävistä, joita minulla silloin oli.

Henkilö sepitteli todella törkeitä juttuja selkäni takana enkä itse tiennyt tästä mitään. Kun saavuin ensimmäisenä päivänä kesäseuroihin, kaikki aikaisemmat ystäväni käänsivät minulle selkänsä kirjaimellisesti ja nolasivat minut todella ison porukan edessä, jossa oli paljon sellaisia henkilöitä, joita en entuudestaan edes tuntenut.

Poistuin seurapaikalta, enkä tullut niihin seuroihin enää ollenkaan. Näin jälkeenpäin ajateltuna tilanne oli aivan järkyttävä. Ajattelin, että mitä olen tehnyt niin pahasti väärin, että Taivaan Isä sallii tällaista tapahtuvan. Kävin silloin todella syvällä. Olin loppukesän poissa omalta paikkakunnaltani kaukana toisella puolen Suomea, ja pohdin, mikä elämäni tarkoitus on. Kaikki kaverini olivat hylänneet minut, eikä minulla ollut ystäviä puhumattakaan siitä, että kukaan olisi uskonut minua. Koko kesä meni todella sumussa, ja aloitin uudessa koulussa kesän jälkeen.

Olin päätynyt ratkaisuun, että en olisi enää uskovainen.

Mietin pitkään ja rukoilin iltaisin taivaalliselta isältä apua ja armoa elämääni, mutta koin tuon tilanteen yhä uudestaan erilaisissa tilanteissa, aloin panikoida mielessäni, kun jouduin uusiin tilanteisiin ja kohtaamaan uusia ihmisiä. Olin päätynyt ratkaisuun, että en olisi enää uskovainen. En jaksanut enää uskoa, ja olin varma, että Taivaan Isä ei olisi antanut tällaisen tapahtua. Pian tämän päätöksen jälkeen eräs uskovainen poika takavuosilta samasta vanhasta ystäväpiiristä otti minuun yhteyttä ja aloimme vaihtaa ajatuksia.

Tämä johti siihen, että tapasin hänet ja jonkin ajan kuluttua aloimme seurustella.  Sain tutustua hänen sittemmin todella rakkaaksi tulleeseen perheeseensä ja uskoni on vahvistunut todella paljon. Nyt, useampi vuosi myöhemmin, olen saanut todella ymmärtää sen, että Taivaan Isällä on suunnitelmansa kaikkien varalle, ja tälläkin oli tarkoituksensa. Tänä päivänä suuri osa niistä ystävistä, jotka tuolloin käänsivät minulle selkänsä, eivät ole enää uskomassa. Tiedän, että tämän koettelemuksen tarkoituksena oli myös avata silmäni siihen, ketkä todella olivat ystäviäni.

Taivaallinen isä yhdisti meidät kaksi.

Tuleva aviomieheni on auttanut minut läpi tilanteesta. Taivaallinen isä yhdisti meidät kaksi tukemaan toisiamme. Ei ole sattumaa, että myös hän kamppaili uskonasioiden kanssa juuri tuona ajankohtana, kun tiemme kohtasivat.

Kärsin yhä pienestä ahdistuksesta mennessäni kesäisin seuroihin, mutta olen yrittänyt parhaani mukaan selvitä tästä. Haluan kertoa tämän, koska olen elävä esimerkki siitä, että kaikella on tarkoituksensa ja kaikki selviää. Luottakaa Taivaan Isään.

Uskovainen nuori