Matkalla

Pikkuveli tulee huoneeseeni ja huutaa turhan kovalla äänellä: ”Emppu sulla on tiski, Emppuuu.” Olen hiljaa ja pikkuveli huutaa vielä kovemmalla äänellä.

Ei se tiski loppujen lopuksi niin paha ollutkaan.

”Joo joo rauhotu jo, mä tuun”, kivahdan ja häädän veljeni pois huoneesta. En jaksaisi mennä keittiöön, en vaan jaksaisi, mutta pakkohan se on mennä. Otan kuulokkeet ja avaan puhelimeni lukituksen. Etsin Kuule-sovelluksen ja valitsen alareunan palkista omat-osion. Sieltä löydän Matkalla-kitaralevyn ja laitan sen kuulumaan. Menen keittiöön ja alan tyhjentämään pöytää. Kun kuulen tutun Siionin laulun Hiljaisuutta vapahtaja, alan hyräillä mukana. Pian keittiö on jo siivottu ja istun vain pöytään ja jatkan hyräilyä. Ei se tiski loppujen lopuksi niin paha ollutkaan.

Pian olen mennyt jo isoveljeni huoneeseen, hakenut kitaran ja yrittänyt etsiä näiden Siionin laulujen tabseja tai nuotteja. Kun en löydä niitä, yritän parhaani mukaan soittaa korvakuulolta. Se onnistuu kohtuullisen hyvin, mutta silti en osaa soittaa kuin kerrallaan yhtä kieltä. Loppujen lopuksi tyydyn harjoittelemaan Ave Mariaa. Vasta myöhemmin tajuan, että onhan meillä nuotillinen Siionin laulut –kirja.

Synkkä olo väistyy ja olen taas ihan iloinen.

Yhtäkkiä minulle tulee surullinen olo. Mietin hetken mistä se voisi johtua, onnistuinhan minä soittamaan ihan hyvin. Sitten huomaan, että se johtuu siitä, kun  suutuin veljelleni. Huudan hänet luokseni. Pyydän anteeksi ja annan anteeksi. Synkkä olo väistyy ja olen taas ihan iloinen.

Tätä rohkaisevaa kitaralevyä kuuntelen ainakin kahdesti viikossa. Siinä ovat kaikki lempi Siionin lauluni, mutta ehdottomat suosikkini ovat ensimmäinen laulu Uskon tietä nyt kuljen sekä Kynttilä suitsevainen. Koko levy on laadukasta musiikkia ja siellä on kaikki tutuimmat Siionin laulut. Tätä voi kuunnella milloin vain ja se auttaa ainakin minua keskittymään. Kuuntelen sitä nytkin, kun kirjoitan tätä blogia.

Jos sinulla ei ole vielä Kuule-tunnuksia, pyydä vanhemmiltasi niitä. Kun olet saanut ne,  valitse alapalkista musiikki ja sieltä soitinmusiikki. Sitten Matkalla päälle ja siivoamaan keittiötä.

Kuva: Arttu Alasaarela

Eemeli Paananen