Yksi kultakala muiden joukossa

Teksi: Claudia af Hällström

Kuva: Markus af Hällström

Mikä erottaa sut muista ihmisistä, mikä tekee susta sut? Mitkä on sun mielenkiinnon kohteet, mitä ja ketä rakastat, mitä tykkäät tehdä?  Entä mikä tekee ystävästäsi sulle läheisen, mitä teissä on yhteistä ja miten te eroatte? 

Jokainen ihminen on erilainen. On niitä energiaa tulvivia ihmisiä, joista tuntuu, että ne vois lentää kuuhun ja takas ja vois lähtee mihin vain hauskaan ideaan mukaan, mitä niille heittää. Sitten on myös niitä lempeitä ja rauhallisia ihmisiä, jotka kuuntelee kun on asiaa, ja jotka tietää aina miltä susta tuntuu ja osaa auttaa. Sit on vielä niitä jotka on tai tuntee olevansa molempia, tai vaikka ei kumpaakaan. 

Nuoruuteen kuuluu pelko siitä, mitä muut ajattelee.

Itse mietin monesti, että mikä noista oon, tai oonko mikään. Haluan osata kuunnella ja auttaa mun ystäviä ja hymyillä niille aina, kun tulee katsekontakti, ja sit haluan lähteä hauskoihin juttuihin mukaan ja omistaa aina tarpeeksi energiaa kaikkeen, mitä vaan voi tehdä. 

Nyt varsinkin, kun oon opistossa, tuntuu, että mun pitäis aina jaksaa ja pystyä kulkemaan kaikkien mukana joka paikassa ja tutustua kaikkiin. Tuntuu, että oon huonompi kuin joku muu, jos en jaksa. Oikeastihan se ei mene noin. Saan ja mun kannattaakin olla just se kuka oon ja tehdä just niitä asioita mitä haluan. 

Musta tuntuu, että nuoruuteen kuuluu pelko siitä mitä muut ajattelee: hyväksytäänkö minut sellaisena kuin oon?

Väitän, että en ole ainut, johon kehuminen vaikuttaa positiivisesti.

Jokaisella on omat mielenkiinnon kohteet ja harrastukset, joita haluaa toteuttaa. Mulla itsellä on suuri intohimo kieliä ja kulttuureita kohtaan. Moni ihmettelee mun motivaatiota vieraan kielen opiskeluun itsenäisesti, mutta se on mun oma harrastus, jota tykkään puuhastella. Itse en ole kerennyt ihmettelemään asiaa, kun seuraava kappale oppikirjassa jo valtaa mielen.

Ihailen ihmisiä, jotka uskaltaa näyttää omaa persoonaansa ja toimia omalla tavallaan. Myös mä haluan erottua mun omalla tavallani ja uskaltaa tehdä niin. Helppoa se ei aina ole, mutta jännää se yleensä on. 

Se, että uskaltaa tunnustaa uskoa, on rohkeutta.

Tuli myös mieleen asia, joka rohkaisee itseäni paljon, ja väitän, että en ole ainut, johon kehuminen vaikuttaa positiivisesti. Kaikkialla puhutaan paljon siitä, kuinka kehuminen auttaa ja kuinka tärkeä ja hyvä juttu se on. Tämä puhe on täysin aiheellista. Ihmisten pitäisi uskaltaa ja osata kehua muita useammin ja enemmän. 

Myös uskovaisuus on erilaisuutta. Me erotutaan joukosta melko merkityksellisellä tavalla. Myös se, että uskaltaa uskoa tai uskaltaa tunnustaa uskoa, on rohkeutta siinä missä muukin erilaisuus on. 

Muista, että missään täällä maailmassa ei ole samanlaista ihmistä kun sä, ja se tekee susta ainutlaatuisen.