Eetu Myllynevan vapaa-aika kiitää mukavimmin luistimien tai suksien päällä. Millaista on viihde 18-vuotiaan torniolaisen abiturientin elämässä?

1.Viihdettä, jonka parissa vietän eniten aikaa, on musiikki. Pidän paljon Siionin lauluista ja virsistä. Ne antavat turvaa ja iloa myös arkeen. Myös klassinen musiikki on mukavaa kuunneltavaa. Yleensä teenkin arjen askareita musiikkia kuunnellen. Siksi minut näkee useasti kuulokkeet korvissa.

2. Viihdetarjonta on muuttunut siitä, kun olin lapsi todella paljon kattavammaksi. Koko maailman viihde on usealla taskussa. Kännykkä lisää synnin houkutuksia, joita vastaan täytyy välillä todella paljon taistella. Mutta onneksi on uskovaisia ystäviä, joiden kanssa olemme puhuneet näistä
houkutuksista. Ystävien kanssa olisi hyvä keskustella tästä aiheesta. Jos synti on saanut vallan, kannattaa ahkeroida tekemään niistä parannusta. Maailmallinen viihde paaduttaa nopeasti sydämen, eikä synnistä tule enää tuntoa.

Viihde helposti koukuttaa.

3. Kun valitsen, mitä esimerkiksi katson tai kuuntelen, minun täytyy välillä taistella sitä huonoa viihdetarjontaa vastaan. Silloin tulee ajateltua: “Miksi kännykät on oikein keksitty? Olisi helpompaa ilman koko kapistusta.” Onneksi kuitenkin useammin tulee valittua se sisältö, mikä on
uskoa vahvistamassa. Mikäs sen parempaa, kun kuunnella Siionin laulujen lemppareita!

4. Kotoa olen saanut neuvoksi, että asiat, joita tehdessä joutuu miettimään, että onko tämä uskovaiselle sopivaa, kannattaa jättää tekemättä. Kotona on myös neuvottu, että viihde helposti koukuttaa, joten ei kannata antaa mahdollisuutta itselle, että alkaisi viihtymään sellaisen viihteen
parissa, joka on viemässä kauemmaksi Jumalasta.

5. Uskovaiselle hyvää viihdettä on esimerkiksi klassinen musiikki, urheilun seuraaminen sopivassa määrin sekä kirjojen lukeminen. Olen itse laiska lukemaan kirjoja, mutta SRK:n kirjoista pidän todella paljon.

6. Huonoa ja tarpeetonta puolestaan on maailmallisen musiikin kuunteleminen, sarjat ja elokuvat, sekä aktiivinen, maailmaa ihannoiva urheilun seuraaminen.

7. Kun haluan viettää vapaa-aikaani parhaalla mahdollisella tavalla, minä pelaan jääkiekkoa tai hiihdän.

 

Haastattelu: Päivämiehen toimitus