–Uskovaisten nuorten yhteisessä ajanvietossa parasta on yhteisöllisyys, yhdessä tekeminen ja yhdessä oleminen, kertoo lahtelainen Sini Vidgren.
Hän kuuluu Lahden Rauhanyhdistyksen nuorisojaostoon ja on sitä kautta päässyt suunnittelemaan nuortentoimintaa, kuten nupe-kalenteria ja nuorten Himos-päivää.
Iisak Puranen oli viime vuonna opistossa, missä yhdessäolo toisten nuorten kanssa oli jatkuvaa.
– Opistossa parasta oli uusiin kavereihin tutustuminen ja yhdessäolo. Tulen kaikkien kanssa toimeen, vaikka en välttämättä kaikkien seuraan hakeudukaan.

Iisak ja Sini ovat kumpikin huomanneet, että uskovaisten nuorten yhdessäolo vahvistaa uskoa.
– Se on tullut koettua, kun on ollut Maitoisten alueellisissa nuortenilloissa, ja nuorten laulu ja puheensorina ovat täyttäneet koko leirikeskuksen. Silloin on tullut tunne, että haluaa pysyä tässä uskovaisten joukossa, Sini kertoilee.
Jotkut sosiaaliset tapahtumat ja tilanteet ovat erityisen mieleenpainuvia.
– Suviseurat ja nupet ovat itselleni sellaisia, Iisak mainitsee.
Sinin yksi mieleenpainuneimmista muistoista liittyy myyjäismatkaan toiselle paikkakunnalle.
– Kun myyjäisten jälkeen ollaan lähdetty bussilla kohti kotia, ja sitten nuoret on yhdessä laulanut bussissa melkein koko matkan.

– Ongelmakohta on nuorten seurat, sillä siellä ei yleensä ole nuoria paikalla kuin muutama, Iisak huomauttaa.
Nupeissa on yleensä Sinin arvion mukaan parikymmentä osallistujaa, mutta hän on huomannut, että myös sieltä nuoret jäävät pois harmillisesta syystä.
– Moni nuori jää pois, jos se oma paras kaveri ei pääse tulemaan. Tulee suuri kynnys lähteä yksin. Haluisin kannustaa nuoria tulemaan rohkeesti nuorten toimintaa, vaikka kaveri ei olisi mukana. Sieltä yleensä löytyy sitten juttukaveri, ja voi jopa tutustua uusiin ihmisiin ja saada niistä itselle hyviä ystäviä.