Oikea usko perustuu Raamattuun

Teksti: Pauli Määttä

Reisjärven kristillisen opiston talvikurssin opiskelijat Tuuli Mäkelä Nivalasta, Jutta Vuorma Iin Jakkukylästä ja Viivi Räihä Tyrnävän Murrosta pohtivat sitä, millainen on oikea usko, uskon päämäärä, miten usko vaikuttaa valintoihin ja millaiselta tulevaisuus tuntuu.
– Erilaiset asiat, isot tai pienet, voivat nostaa uskon asioita mieleen. Vanhempana usko omakohtaistuu ja siitä tulee oma valinta. Usko vaikuttaa kaikkiin valintoihin. Vaikka omat tulevaisuudensuunnitelmat eivät aina toteudu, voi uskon kautta ymmärtää, että huonoillakin hetkillä on tarkoituksensa, pohtii Viivi Räihä.

Jutta Vuorma on kokenut, että jos elämässä tapahtuu jotain suurta, asiaa tulee usein ajatelleeksi uskon näkökulmasta. Myös monesti seuroissa pysähtyy uskon asioiden äärelle. Vaikeissakin elämäntilanteissa voi kääntyä rukoillen Jumalan puoleen.
– Opistossa uskonasiat ovat lähellä. Aamut aloitetaan aamuhartauksilla, jotka saattavat herättää ajatuksia uskoon liittyen. Täällä on paljon ystäviä, joiden kanssa keskustella niistä. Ilmapiiri kannustaa siihen ja asioista on yllättävän helppo jutella, kertoilee Jutta.
Tuuli Mäkelä muistelee, kuinka lapsena uskominen oli helpompaa.
– Sitä vain uskoi, eikä kyseenalaistanut asioita. Nyt tulee ystävien kanssa keskustellessa pohdittua uskonasioita syvemminkin. Tulevaisuus ei pelota. On luottavainen mieli, että Jumala johtaa kaikissa vaiheissa, hän sanoo.
– Usko antaa turvallisen pohjan elämälle. Kaikissa tilanteissa voi luottaa Jumalaan ja siihen, että kaikki menee niin kuin on meille parhaaksi.

Tyttöjen yhteinen ajatus on, että usko on oikea silloin, kun se pohjautuu Raamattuun ja on sydämen halu uskoa. He ovat tyytyväisiä, kun tulivat opistoon.
– Halusimme opistoon saadaksemme vahvistusta uskolle ja uskovaisia ystäviä. Ympäröivän maailman muuttuessa on turvallista ajatella, että Jumalan sana ei muutu.

Vanhempana usko omakohtaistuu ja siitä tulee oma valinta.