Ihan outoa, että kohta on joulu! Vielä pitäis pari viikkoa jaksaa arkea ja koulua ja sit pääsee joululomalle. Rakastan talvea ja joulun odotusta. Onko mitään parempaa kuin kävellä joulukirkon jälkeen aattoiltana hautausmaalla, kun lunta sataa hiljalleen ja lumi narskuu kenkien alla? Pienempänä aattopäivä tuntui menevän tosi hitaasti, kun ootti joulupukkia koko päivän. Ja joulukirkossa pelkäsin, että pukki käy sillä välin, ku ollaan kirkossa. Mutta aina se saapui just sopivaan aikaan, joulun taikaa!;)
Tänne Hailuotoon on nyt tullu kunnolla lunta, toivottavasti se pysyy koko talven ajan. Pakkastaki on jonku verran, ei liikaa mut ei liian vähänkään. Mun mielestä paras talvipäivä on sillon, ku aurinko paistaa ja pakkasta on melkein kymmenen astetta.

Kuva: Helmi Lepistö

Mää toivon, että ilmaston lämpeneminen ei vie meiltä kokonaan lumisia, kylmiä talvia. Monia muutos varmasti pelottaa, muakin vähän. Maailmalta kuulee uutisia, että uhanalaisia eläimiä kuolee, valliriutat tuhoutuu, kun meret lämpenee, metsäpalot roihuaa…Ihmisiä kehotetaan luopumaan lihasta, lennoista, vaateostoksista… Oon joskus miettinyt, että kuin pitkälle tää menee, lopetetaanko esimerkiksi kohta lihantuotanto kokonaan.
Toki on hyvä, että pikkuhiljaa ihmiset alkaa tekemään asioille jotain. Kuitenki puhujat sanoo, että Jumala pitää meistä huolen, ja meillä ei oo pelättävää eikä tarvitse liikaa muuttaa elintapojaan maapallon takia. Ja niinhän se onkin, ei meidän tartte pelätä tulevaisuutta. Se on jo kauan sitten luotu ja sitä tietä on turvallista kulkea. Mun isoveli sanoi tässä jonku aikaa sitten, ku parin ystävän kanssa mietittiin ilmastonmuutosta, että ”Jumala on tarkottanu tän varmaan näin”. Eihän sitä tiiä, jos maapallon on määrä nyt tuhoutua. Ei sitä voi ihmiset tietää ja päättää, onneksi ei.

Kuva: Helmi Lepistö

Itsenäisyyspäiväkin lähestyy. Uskomatonta, että Suomi on ollu itsenäinen jo 102 vuotta! Monia vuosia sitten sisukkaat ja rohkeat sotilaat on pelko rinnassa taistelleet Suomen puolesta. Ei voi veteraaneja kyllin kiittää heidän työstään. Ei varmasti ole ollut helppoa siellä rintamalla jatkuvassa nälässä ja talvella hirveässä kylmyydessä taistella silloista Neuvostoliittoa vastaan. On Jumala kyllä varjellut Suomea ja suomalaisia paljon!
2019-12-04T09:40:04+02:004. joulukuuta 2019|