Lahja

Tunnen, miten minut revitään riekaleiksi. Omaatuntoa kolottaa.

Näin minä joskus ajattelen, kun tunnen tehneeni väärin. 

     Joskus on vaikea punnita sitä, mikä on Taivaan Isän silmissä oikein ja mikä väärin. Joskus oma tahto käy suuremmaksi. Silloin on hyvä muistaa, että Jumala on meitä suurempi, eikä meillä ole mitään Taivaan Isän armoa suurempaa. Kaikki perustuu siihen. Sen vuoksi me ymmärrämme Jumalan tahtoon perustuvan omantunnon merkityksen; mikä on oikein ja mikä väärin.

Ihminen on erehtyväinen.

     Anteeksi pyytäminen voi kuitenkin joskus tuntua vaikealta, etenkin jos tuntuu, ettei itse ole tehnyt mitään väärin. Liian kapeiden kehysten läpi ei kuitenkaan voi nähdä kokonaiskuvaa. Ihminen on erehtyväinen, ja juuri siksi Taivaan Isä on suonut meille omantunnon lahjan.

     Kun toinen pyytää syntejä anteeksi, siinä on ikään kuin kerrottu jotain särkynyttä, rikkonaista. Anteeksiantokin voi tuntua joskus vaikealta. Mieli saattaa tarttua omiin arvoihin niin lujasti, että toisen teko voi tuntua anteeksiantamattomalta. Kun muistamme, minkä vuoksi me annamme ja saamme anteeksi, ymmärrämme sen merkityksen. Siksi on hyvä saarnata synnit anteeksi Jeesuksen nimessä ja veressä, sillä meidän syntimme on sovitettu Golgatan ristillä, jotta me uskossa kerran pääsisimme kotiin taivaaseen. 

 

Olenhan minäkin heikko

Jakamaan lahjastani osan

Silloin kun herkästi pyytävä sitä sydämelleen tarvitsee

Sillä kaikki me täällä

Olemme vajavaisina

Heikkoja saattajia toisillemme

Vielä hetken verran.

                        2021

    

     Tiedän että harhailen, olenhan ihminen. Sydämeni on kuitenkin aina valmis vastaanottamaan anteeksisaamisen ilon. Huolimatta siitä, missä yhteydessä minulle saarnataan anteeksi, otan sen sydämestäni vastaan. Se kantaa läpi elämän kohti taivaan kotia.